23 Mart 2013 Cumartesi

Yavuz sultan selim

Yavuz Sultan Selim I. Selim Hayati Hayat Hikayesi Yasami Sah Ismail Yavuz Sultan Selim Han, topladigi olaganüstü divanda, Sah Ismail'in yaptigi saldirilari bir bir anlatti. Divanda yapilan uzun müzakerelerden sonra, Iran'a sefere karar verildi.
Yavuz Sultan Selim Vefatinda Sultanselim camiinde sehzadeler türbesine defnolundu. Beyhan Sultan; Yavuz Selim'in, Tatar hân'inin kizi olan hanimindan Ayse hatundan dünya'ya gelmistir.
Yavuz Sultan Selim Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi | SAHINBEY | GAZIANTEP Yavuz sultan selim. TEKNIK ve ENDÜSTRI MESLEK LISESI.
Yavuz sultan selîm han Yavuz Sultan Selîm Han, memleketin birlik ve beraberligini saglamak, isyâni bastirmak için, kardesleri ile mücâdele etmeye mecbur kaldi.
www.asilkan.org Yavuz Sultan Selim 1467 tarihinde Amasya'da dogdu. Annesi Sehzade Selim'i çok iyi yetistirdi. Devrinin en yüksek hocalarindan Halim Çelebi'den ders aldi.
Yavuz Sultan Selim 26 Aralik 2006 Yavuz Sultan Selim, hem Farsça hem de Türkçe siir söyleyebiliyordu. Farsça olan Divân'i l306 yilinda Istanbul'da basilmis olup, l904 tarihinde de Alman Imparatoru Wilhelm II.'nin emri ile Paul Horn tarafindan Berlin'de yeniden nesredilmistir.
Yavuz Sultan Selim Muhammed Han | Sark Fatihi (Aleyhirrahmeti Vel-Gufran) Dr. Feridun Emecen, Yavuz Sultan Selim'in Dogu'da 40 bin Alevi'yi katlettigi, sistemli bir soykirim uygulattigi gibi iddialara karsi bir kitap kaleme aldi.
Yavuz sultan selim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder